Celebrem el Dia Mundial dels Ocells

Ens presentarem al municipi en què hem niat, la Cellera de Ter, el diumenge 6 d’octubre, amb una sortida naturalística pel riu Ter.

Passejada per les ribes del Ter (un dels rius més importants de Catalunya) al seu pas per La Cellera de Ter. L’itinerari és circular i transita per un dels boscos de ribera millor conservats de Catalunya. La frondositat d’aquests boscos evoca als rius tropicals que veiem pels documentals.

Però també travessarem una zona de mosaics amb prats i bosquines d’alzines i roures.

Aquesta diversitat paisatgística afavoreix el potencial ornitològic de la zona.

Al riu podem observar la senyorial silueta del bernat pescaire, l’espectacular blau metàl·lic del blauet o les diferents espècies de picots. I als espais oberts la curiosa puput, amb una prominent cresta i un llarg bec corbat cap a baix.

Com que la passejada coincideix amb l’època de migració post-nupcial, podem veure una gran varietat d’ocells com el mastegatatxes, el pit-roig, els mosquiters, els tallarols, etc. Fins i tot podem arribar a observar el majestuós vol d’alguna àguila o l’elegant i esvelt agró blanc.

2 respostes a «Celebrem el Dia Mundial dels Ocells»

Els comentaris estan tancats.