Construïm una caixa-niu per cuereta

Hem elaborat i penjat una caixa-niu de cuereta blanca, al costat de la bassa gran. És molt semblant a les de mallerengues però amb el frontal obert (o tipus “balcó”).

La cuereta blanca (Motacilla alba) no és comú a la finca, però sí als camps veïns, on s’alimenta. La bassa es troba a 5 metros d’aquests camps. Aquesta espècie construeix els seus nius a prop de terra, tot i que pot aprofitar nius de oreneta cuablanca i teulats d’edificis. Així que, en teoria, seria recomanable penjar la caixa niu a mig metre del terra, però com que a la finca hi ha gats d’una colònia sense controlar, hem decidit penjar-la a més altura. A més així servirà com a recurs per educació ambiental (ja què és ben visible, és al costat de la bassa gran, la qual cosa també els hi agrada ).

També la pot acceptar el pit roig (Erithacus rubecula) i la cotxa fumada (Phoenicurus ochruros), entre d’altres. Ja us anirem explicant…

Fer caixes nius és barat i molt fàcil, podeu trobar models per internet. Si teniu dubtes, ens podeu contactar. És una bonica manera d’ajudar a la fauna, i, de retruc, poder-la gaudir en els vostres jardins.

Més info sobre les nostres caixes niu clicant aquí.

Gràcies de tot cor als voluntaris Mike i Laura (muntatge) i a Carolina (instal·lació).