Activitats a l’Aula (DMAC)

El 2023 la Diputació de Girona, en la seva convocatòria dels Programes Ambientals, ha reconegut el nostre com a equipament d’educació ambiental i ha resolt subvencionar les activitats que fem a la nostra masia, que us detallem aquí:

“Una navalla suïssa de plantes”

Activitat d’etnobotànica en el marc d’un bosc comestible didàctic. Es descobriran moltes plantes comunes del nostre entorn, i les múltiples aplicacions que tenen d’una manera interactiva i sensorial (tocar, olorar i tastar). Es posarà especial èmfasi en usos menys coneguts que el mengívol i remeier, com per exemple per fer per roba, paper, productes de neteja, etc.). Es faran petits tallers per posar en pràctica aquestes aplicacions on les mans dels alumnes seran les protagonistes. Per exemple, fent un esperit pels refredats, un perfum forestal, tints, joguines, etc.

“Permacultura per la biodiversitat i el canvi climàtic”

Activitat de Permacultura pràctica per apropar-se a una proposta

d’agricultura respectuosa amb la natura i que, per contraposició a l’agricultura actual, és resilient davant les sequeres provocades pel canvi climàtic, reverteix la pèrdua de biodiversitat, captura més CO2 del que emet. Descobrirem, de manera pràctica, tot un seguit de tècniques al camp, partint de la més important, què és un bon disseny. Tot un “kit” d’idees i eines per (re)dissenyar espais (jardins, horts escolars, camps de conreu…) fent-los molt productius i sostenibles.

“Mini xarxes-socials”

Activitat per treballar conceptes bàsics d’ecologia a partir de rastres de

fauna i flora i del mostreig de macroinvertebrats terrestres o aquàtics de la bassa d’El Meandre. I, de retruc, donar a conèixer el desconegut i fascinant món de les criatures que viuen dins del medi aquàtic o sota terra, posant en valor la descoberta dels espais naturals i la biodiversitat que tenim als nostres municipis (natura km0).

“Apropa la natura al teu jardí”

Activitat per despertar en els alumnes l’interès per millorar la biodiversitat (ocells, papallones, ratpenats, etc.) al seu entorn (terrasses, balcons, jardins, horts, centres educatius, etc.). Descobrirem com hem millorat la biodiversitat dels bosc de l’Aula de Natura (en un entorn periurbà) i farem un tastet de tallers amb els que els alumnes aprendran quines actuacions poden dur a terme al seu entorn per augmentar la diversitat de fauna i flora. Per exemple, fent caixes niu, menjadores, disseny d’una bassa per fauna aquàtica, etc.).

Descarregu-voseu els dossiers de Primària i Secundària.

A la pàgina de Del Mar Als Cims trobareu tota la informació (nivell educatiu, època de l’any, durada, preus…) i com reservar. Aquí trobareu les activitats de DMAC que fem a espais naturals, i les que fem al centre educatiu i rodalies, del programa “Tallers ambientals“.

Si necessiteu més informació ens podeu fer arribar un missatge: info@elmeandre.cat o 621 268 944.