Qui som?

L’equip humà està format per Raúl (ornitòleg i educador ambiental), Eva (biòloga i naturalista), i Miquel (mestre i permacultor); i compta amb la col·laboració de educadors i experts en diferents disciplines.

Raúl és l’encarregat del guiatge de les sortides.

Després de treballar durant 5 anys a una fàbrica, va deixar enrere una feina “fixa amb 16 pagues” per dedicar-se a formar-se i mirar ocells. D’alguna manera, anys d’escalada i senderisme l’havien marcat amb tinta indeleble…

D’ença a avui, arrosega 15 anys d’experiència com a educador ambiental amb escolars a diferents espais naturals de Catalunya i com ai informador als Espais Naturals del Delta del Llobregat i al Centre d’Informació del Parc Natural de Collserola.

Com a ornitòleg professional ha participat en diversos estudis d’avifauna a Catalunya (cens d’aus estepàries a la Plana de Lleida, estudi sobre colonització d’ocells en zones cremades, Atles de l’avifauna de la Plana de Gavà, migració de rapinyaires a Garraf i Collserola, avifauna ripària d’Abrera, etc.).

És cofundador del projecte de turisme responsable i sostenible Ecoitineraria. Cofundador de la Plataforma S.O.S. Delta Llobregat, ha col·laborat voluntàriament durant gairebé 10 anys en el seguiment d’aus a les zones del Delta del Llobregat sense figures de protecció i ha coordinat l’agenda d’activitats (censos, maratons cooperatives, visites guiades, etc), organitzades  conjuntament amb DEPANA.

Eva és biòloga i naturalista, i desprès de 20 anys a un laboratori, també va sentir que una feina entre quatre parets no era pas per a ella…

Aquesta feina l’havia compatibilitzat amb la col·laboció durant més de 13 anys com a voluntària en tasques de comunicació i sensibilització ambiental: disseny web, campanyes, sortides, xerrades, articles de revistes i web, etc., a diverses entitats mediambientals (WWF, 350.org, S.O.S. Delta del Llobregat, DEPANA, de la qual ha sigut Secretària General, etc.).

Finalment va decidir, amb el Raúl, crear un projecte propi en el qual puguessin viure al camp i donar el millor de si mateixos… Així va nèixer El Meandre el 2019.

Com el Raúl, fa de monitora amb els escolars i col·labora amb el disseny de les activitats. Coordina els aspectes administratius i de comunicació de l’entitat, les tasques de voluntariat, ha creat la web, ha creat i manté les infraestructures de l’aula de natura (jardí de papallones, hort experimental, bosc comestible, etc.).

És una apassionada de la Botànica, en particular de l’Etnobotànica i la cuina viva i amb plantes silvestres, amb formació en Permacultura, i nocions d’il·lustració naturalística, i àvida de tot el que té a veure amb l’educació.

Miquel és un defensor dels drets de la Natura i de la Infància. Activista per a la sobirania alimentària “glocal”, agricultor natural, permacultor regeneratiu i guardià de llavors recuperades.

Mestre tutor en Educació Infantil i Primària, psicomotricista constel·latiu, especialista en Educació Física i Llengua anglesa, n’ha treballat de 2011-2023. En aquest context ha sigut co dissenyador, coordinador, facilitador i mestre al programa curricular de la Generalitat de Catalunya, Xarxa d’Escoles Verdes, a centres educatius públics i concertats (2015-2023). 

També té experiencial com a co dissenyador holístic i voluntari en refugis bioclimàtics comunitaris per a la biodiversitat i la regeneració planetària (Catalunya, Marroc, Perú, Laos, Zàmbia, Malawi i Euskadi). 

Des del 2020 col·labora amb la nostra entitat d’educació ambiental; com a co dissenyador, consultor, facilitador i activista, a través de: 

  • Disseny de programes ambientals educatius (activitats curriculars)
  • Formacions ambientals i jornades tècniques.
  • Jornades i tallers de sensibilització ambiental.
  • Projectes de disseny a través de la Permacultura regenerativa holística
  • Assessories en clau regenerativa i biomimètica (NBS).

Veure més aquí.