Programa “Tallers Ambientals”

“Tallers Ambientals” és un programa d’educació ambiental promogut per la Diputació de Girona que ofereix activitats d’educació per a la sostenibilitat de mitja jornada o una jornada sencera. L’oferta d’activitats comprèn tallers que es realitzen en els centres escolars o el seu entorn i, per tant, no requereixen desplaçaments dels alumnes en autocar. El programa tracta dels principals temes que tenen transcendència en la qualitat del medi ambient i promouen l’extensió del desenvolupament sostenible. Les activitats han estat dissenyades per professionals de l’educació ambiental, els quals les duen a terme. Cadascuna de les activitats ha estat seleccionada curosament seguint els criteris de qualitat dels continguts, el foment de la participació activa dels alumnes i l’experiència de l’equip d’educadors ambientals i, per aquest motiu, té el suport i finançament de la Diputació de Girona.

Descarregueu els dossiers d’Infantil-Primària i Secundària.

Les activitats d’El Meandre que han sigut subvencionades són:

“Els ritmes de la natura”

Activitat vinculada al projecte de Ciència Ciutadana RitmeNatura que pretén despertar en als alumnes l’interès en la participació d’estudis científics. Farem una xerrada sobre el projecte i la metodologia. A continuació, els alumnes hauran de triar una o vàries espècies de plantes o animals per estudiar, a través de l’observació, la seva fenologia al llarg de l’any. Sortirem pels espais exteriors de l’escola per orientar-los en l’elecció de l’espècie a estudiar, i practicar la presa de dades.

“La saviesa de les plantes”

Activitat vinculada a la ciència ciutadana, que pretén despertar entre els alumnes l’interès per l’etnobotànica, i així generar una mirada molt diferent de les “males herbes”. Consisteix en una presentació a l‘aula, una sortida de camp per reconèixer les plantes útils del nostre entorn. A posteriori, podran fer un treball de recerca: recollir testimonis de familiars o veïns amb l’objectiu d’esbrinar si coneixen aquestes plantes, si tenen noms vernacles, i quins usos tradicionals els hi donaven.

“Nòmades del vent: les aus migratòries”

Activitat que consisteix en un joc de simulació, molt dinàmic, per donar a conèixer les conseqüències de la destrucció i la degradació́ dels hàbitats sobre les poblacions d’aus migratòries. Abans, es farà una xerrada a l’aula (a través d’una presentació) per explicar el fascinant fenomen de la migració de les aus i la dinàmica del joc. Es tanca l’activitat amb una posada en comú per reflexionar sobre la importància de conservar els ecosistemes arreu del planeta pels ocells migratoris.

“Veïns amb plomes: les orenetes cuablanques”

Activitat vinculada al Projecte Orenetes de ciència ciutadana, que pretén despertar en els alumnes l’interès en la contribució a els estudis científics i en la conservació de la fauna del seu municipi. Farem a l’aula una xerrada explicativa del projecte i la seva metodologia. A continuació, amb prismàtics i fitxes de camp, censarem els nius d’oreneta als carrers del municipi del centre educatiu.

A la seva pàgina trobareu tota la informació (nivell educatiu, època de l’any, durada, preus…) i com reservar. També ens han seleccionat per al programa “Del Mar als Cims“.

Si voleu més informació ens podeu fer arribar un missatge: info@elmeandre.cat o 621 268 944.