Ens llancem al cultiu casolà de bolets, i aconseguim les nostres primeres gírgoles km0! Som una mica més autosuficients! Animeu-vos, és molt fàcil!
Continua llegint «Cultiu de bolets low-tech i sense residus»On és Wally? (àlies, un pinsà poc comú)
Com fer una bassa impermeabilitzada i naturalitzada petita
Creem un punt d’aigua per la flora amb alta necessitat hídrica i per augmentar la biodiversitat. Us expliquem tot el procés!

“Bombes de llavors”, sembrant en condicions difícils
Aquestes “croquetes” de fang i llavors són un sistema ideal per sembrar en condicions en les quals, no volem o podem llaurar la terra. I a més, és una activitat molt relaxant i divertida.






Quatre plantes que mai hauríem d’haver eliminat del nostre hort…
Moltes vegades volem controlar les plantes que “no toquen” a l’hort sense adonar-nos de les seves possibles utilitats… Com canvia tot quan anem amb la natura i no contra ella… Apareix un nou ventall de sabors i diversitat als nostres plats!
Continua llegint «Quatre plantes que mai hauríem d’haver eliminat del nostre hort…»Crònica d’una jornada de Bioconstrucció i Permacultura a El Meandre (II)
Aquí teniu la segona part de l’experiència de “trasplantar” un domo geodèsic i un munt de plantes al nostre bosc comestible amb voluntaris/àries i mestres en ecojardineria i Permacultura.

Com fer una rocalla
La nostra rocalla té un origen incidental… feia dos anysque intentàvem mantenir amb vida espígol rere espígol (Lavanda angustifolia) sense èxit, fent esqueixos, comprant-ne (no tira bé de llavor)… mentre que el primer que vam plantar, a l’espiral d’aromàtiques, creixia ufanós…
Com fer un hort biodivers III
Us compartim la tècnica de policultiu que estem implementant per a anar una mica més enllà de l’agricultura natural. És molt divertit, com un bosc en miniatura, i a més, implica menys feina i més producció.
El repoblador amb plomes
El gaig pot enterrar 3-7.000 aglans en una tardor; en altres paraules: és el millor silvicultor de rouredes-alzinars. Tenim proves: 17 de setembre a la bassa gran de Can Busquetics.
Els ratpenats de Can Busquetics
Recentment ens hem iniciat en el món dels ratpenats. Ens ha sorprès molt la seva diversitat (fins i tot a un espai tan limitat i en procés de renaturalització com la nostra masia) i de les llacunes que hi ha quant a la seva biologia.
Continua llegint «Els ratpenats de Can Busquetics»