El Meandre signa un acord de custòdia amb Mas Farigola: el valor dels mosaics agroforestals

Mas Farigola és una finca de la comarca de la Selva amb un interessant mosaic agroforestal. L’acord té com a objectius conservar aquest paisatge en perill; recuperar els hàbitats existents i crear-ne de nous; la millora dels serveis ecosistèmics (incl. el segrest de carboni) i de la gestió hídrica; i poder compatibilitzar la conservació amb les activitats que s’hi duen a terme.

Continua llegint «El Meandre signa un acord de custòdia amb Mas Farigola: el valor dels mosaics agroforestals»

Jornada per conèixer els ocells hivernants a Aiguamolls de l’Empordà

Us compartir la nostra experiència ornitològica d’una sortida als Aiguamolls de l’Empordà, per gaudir de la gran diversitat i bellesa dels ocells hivernants, que sempre ens sorprenen.

Foto del guia, (Laura Ojalvo)

Aiguamolls de l’Empordà, 16 desembre de 2023. Són tres quarts de vuit i encara no ha sortit el sol, però a la maresma del Matà molts limícoles ja rastregen l’aigua amb els seus llargs becs.

Continua llegint «Jornada per conèixer els ocells hivernants a Aiguamolls de l’Empordà»

Els regals de la natura

Aquesta època de compres excessives i joguines massa complexes, és un bon moment per a plantejar-nos que és el que li agrada realment a la canalla. Els elements i ambients naturals els hi aporten molts beneficis, perquè permeten el joc lliure en espais més saludables.

Molts pares, per Nadal, observaran amb cares impagables com els menuts de la casa gaudeixen més amb les caixes que amb els regals… Per què passa això?

La majoria de les joguines actualment són massa definides, tancades.. es toca aquí i fa un soroll; és un cotxe de bombers i cap altra cosa.

En canvi, les caixes entren en la categoria del “joc no estructurat”. Vol dir que una caixa pot ser moltes coses: una cabana, un túnel, un escafandre d’astronauta… es pot pintar i retallar per fer mil coses més, i fins i tot es pot simplement trencar i no passa res. 

Continua llegint «Els regals de la natura»

La Diputació de Girona renova la subvenció per les activitats d’educació ambiental d’El Meandre

NOVETAT!!! Pels dos propers cursos escolars, els alumnes de la província de Girona continuaran gaudint de descomptes en les activitats d’educació ambiental d’El Meandre. Entre aquestes activitats, també com a novetat, s’inclouen les que oferim a l’Aula de Natura.

Continua llegint «La Diputació de Girona renova la subvenció per les activitats d’educació ambiental d’El Meandre»