Taller de Ciència Ciutadana

Taller per explicar les eines bàsiques de la Ciència Ciutadana, que ens poden servir per apropar-nos a la riquesa de la biodiversitat del nostre entorn, tot contribuint a la ciència i a la conservació dels nostres espais naturals.

La Ciència Ciutadana es defineix com la recerca científica feta per persones no-especialistes o almenys no professionalment.

Recentment, hi ha hagut un boom, mercè a la generalització dels aparells electrònics i aplicacions diverses a l’abast de tothom. També des del món acadèmic s’ha posat en valor aquesta aportació al coneixement que, tot i no ser sempre estructurada (amb protocols, tècniques, etc.), el volum de dades és tan important, que difícilment es podria aconseguir per part dels científics. Per tant resulta extremadament útil.

Així que ha esdevingut un tipus de voluntariat que podem compaginar amb les nostres passejades pel camp o fins i tot les vacances.

És també una eina de conservació, ja que posa de manifest la presència d’espècies sensibles o protegides, afavorint que es puguin protegir els seus hàbitats.

Fem aquesta presentació per explicar aquests projectes. Bàsicament hi ha de dos tipus: les més espontànies (simplement afegir informació a les bases de dades) o les més organitzades (amb mostrejos i protocols estandaritzats).

Us hi esperem! Tothom podem recolzar la ciència i la protecció del medi ambient!

Més informació
Presentació i demostració d’Apps de Ciència Ciutadana
Horari: 10,30-12:30h
Lloc: la Cellera de Ter
Preu: Gratuïta
Cal confirmar assistència: info@elmeandre.cat / 621.268.944
*Data límit: 2 dies abans
Activitat per a tota la família, la ciència ciutadana no té edat!

Data

juny 09 2024
Caducat!

Hora

10:30 - 12:30

Cost

Gratuita
Categoria

Deixa un comentari