Santa Brígida-Sant Roc: cingleres de vertigen

Propera data: 26 d’Oct.

Magnífica ruta pels municipis d’Amer i Sant Aniol de Finestres que combina patrimoni cultural (permet visitar tres de les ermites més representatives de la zona) i natural (panoràmiques immillorables de les valls del Brugent i de Llèmena, cinlgleres de vertigen, fondals ombrívols i humits, esponerosos alzinars, bucòlics prats de conreu, etc.).

Situada sobre un espadat de roca d’uns trenta metres d’altura, l’ermita de Santa Brígida és un mirador espectacular i immillorable de la frondosa vall del Brugent al seu pas per Amer. També es gaudeixen de bones vistes de les cingleres del Far, les planes del Pasteral i de Sant Climent, el Puigsacalm, i s’albiren els Pirineus. És una capella de base romànica del S. XI.

Poc després trobem un paratge màgic i misteriós: els Fusos. Són un grup de grans rocs que sorgeixen del mig del bosc. Un d’ells forma una balma natural sota la qual hi ha restes d’una edificació. El més gran de totes emergeix d’entre els arbres i al seu cim pots contemplar una meravellosa panoràmica forestal de 360º.

L’ermita de Sant Roc (de 1447) és el punt culminant d’una imponent cinglera que proporciona unes vistes espectaculars de la Vall de Llémena, el volcà de la Banya del Boc i el Pla de Sant Joan.

Més informació
Distància: 16 km
Desnivell acumulat: 582 m
Durada: 6-7 hores
Dificultat: mitjana (la baixada de Santa Brígida a Can Catau transcorre per corriols pedregosos amb molta pendent, tot i que no és perillosa).
Preu: 10 € (5 € per menors de 12 anys). Tenim una PROMOCIÓ pel curs 2019-20: si fas 3 activitats al llarg dels propers 12 mesos només pagaràs 2.
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
Cal portar calçat de muntanya, aigua i, si el dia és assolellat, gorra.
Recomanable tot l’any, però especialment a la tardor per observar els colors de les castanyedes i altres boscos caducifolis.
És recomanable portar prismàtics per poder observar les diferents panoràmiques.

Punts d’interès
• Ermita de Santa Brígida: mirador espectacular i immillorable de la frondosa vall del Brugent al seu pas per Amer.
• Pedrera de Santa Brígida: acull un jaciment paleontològic del pleistocè.
• Baixada fins a la font de Can Catau: encisador corriol que travessa un bosquet ombrívol i humit.
• Els Fusos: paratge màgic i misteriós de grans rocs que sorgeixen del mig del bosc.
• Ermita de Santa Lena, també coneguda com Mare de Déu del Puig d’Elena: temple romànic amb una porxada molt maca i sòlida. Va patir els terratrèmols del S. XV.
• Torre Rocasalva: masia fortificada pertanyent a la petita noblesa amb torrassa de 16 m.
• Brugent: riu tributari del Ter flanquejat per magnífics boscos de ribera.
• Observació d’algunes plantes interessants ja que transitem per alzinars, pinedes, pollancredes en bon estat de conservació.