Els ocells de les ribes del Ter

Passejada per les ribes del Ter (un dels rius més importants de Catalunya) al seu pas per La Cellera de Ter. L’itinerari és circular i transita per un dels boscos de ribera millor conservats de Catalunya. La frondositat d’aquests boscos evoca als exuberants rius tropicals dels documentals.

Però també transitarem per la plana al·luvial on la ma de l’home ha generat un mosaic de prats i bosquines d’alzines i roures. Aquesta diversitat paisatgística afavoreix el potencial ornitològic de la zona.
Al riu podem observar la senyorial silueta del bernat pescaire, l’espectacular blau metàl·lic del blauet o les diferents espècies de picots. I als espais oberts la curiosa puput, amb una prominent cresta i un llarg bec corbat cap a baix.

Si la passejada coincideix amb l’època de migració, podrem veure una gran varietat d’ocells com el mastegatatxes, el pit-roig, els mosquiters, els tallarols, etc. Fins i tot podem arribar a observar el majestuós vol d’alguna àguila o l’elegant i esvelt agró blanc.

Més informació
Distància: 2 km
Desnivell: cap, totalment planera
Durada: 2-3 hores
Dificultat: molt fàcil (totalment plana)
Preu: 10€ (5€ per menors de 12 anys. Tenim una PROMOCIÓ pel curs 2019-20: si fas 3 activitats al llarg dels propers 12 mesos només pagaràs 2.
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
L’activitat està limitada a un màxim de 20 persones.
Adreçada a qualsevol tipus de públic, però especialment a adults i famílies que no tinguin experiència ni relació amb l’ornitologia.
Apta per nens a partir dels 11-12 anys. Si el nen és amant dels animals i la natura podria ser apta a partir dels 8-9 anys.
Malgrat que el camí és pla cal portar calçat còmode.
És recomanable portar aigua i, si el dia és assolellat, gorra.
És recomanable portar prismàtics però, si no es tenen, els organitzadors repartiren uns quants per compartir-los.

Punts d’interès
• Observació de gran diversitat d’ocells (fins a 25-30 espècies en 2-3 hores de ruta)
• Observació d’alguns ocells atractius pel seu plomatge, majestuositat, comportament, etc. Com el blauet o el bernat pescaire.
• Imponents boscos de ribera amb gran valor ambiental i paisatgístic.
• Encisador mosaic amb prats i bosquines d’alzines i roures de gran bellesa i plasticitat.