Ribes del Ter: entre pollancres i verns

Propera data: 27 d’oct. i 24 de nov.

Passejada per les ribes del Ter (un dels rius més importants de Catalunya) al seu pas per La Cellera de Ter. L’itinerari és circular i transita per un imponent bosc de ribera. La frondositat d’aquestes forestes evoca als exuberants rius tropicals dels documentals.
Però també transitarem per la plana al·luvial on la ma de l’home ha generat un mosaic de prats i bosquines d’alzines i roures. Aquesta diversitat paisatgística afavoreix el potencial botànic de la zona.

Al riu podem observar una destacada varietat d’arbres. Entre els abundants pollancres i àlbers també podem trobar diferents espècies de salzes, verns, freixes, oms, etc. Entre la vegetació herbàcia cal destacar la presència de bogues. També descobrirem alguns dels secrets d’aquestes plantes riberenques.

Si la passejada coincideix amb la tardor, podrem gaudir del magnífic espectacle dels boscos caducifolis just abans de perdre les seves fulles. Un esclat de colors que ofereix una varietat cromàtica impressionant: des del verd i groc fins al marró i vermell.

Més informació
Distància: 2,5 km
Desnivell: cap
Durada: 2-3 hores
Dificultat: molt fàcil (ruta totalment planera)
Preu: 10 € (5 € per menors de 12 anys). Tenim una PROMOCIÓ pel curs 2019-20!!! Si fas 3 activitats al llarg dels propers 12 mesos només pagaràs 2.
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
Adreçada a qualsevol tipus de públic, però especialment per adults i famílies tot i que no tinguin experiència ni relació amb la botànica.
Apta per nens a partir dels 11-12 anys. Si el nen és amant de la natura podria ser apta a partir dels 8-9 anys.
Malgrat que el camí és pla cal portar calçat còmode.
És recomanable portar aigua i, si el dia és assolellat, gorra.

Punts d’interès
• Observació de gran diversitat d’arbres, en especial caducifolis.
• Imponents boscos de ribera amb gran valor ambiental i paisatgístic.
• Colors de tardor: magnífic espectacle dels boscos caducifolis just abans de perdre les seves fulles. Un esclat de colors que ofereix una varietat cromàtica impressionant: des del verd i groc fins al marró i vermell.
• Encisador mosaics amb prats i bosquines d’alzines i roures de gran bellesa i plasticitat.
Mostra’n menys