Estanys, canals i prats de dall, Sils com a mosaic

Ruta naturalística en la que descobrirem que, més enllà de la imatge de la llacuna que tenim, aquest espai acull una la diversa fauna i flora amb el seu ventall d’hàbitats.

A Sils trobem el vestigi del que va ser el llac natural més gran de la plana selvatana, i un dels més extensos de Catalunya (equiparable a l’Estany de Banyoles). Però al segle XIX, quan a casa nostra les zones humides es consideraven llocs inhòspits i insans, va ser dessecat per controlar el paludisme i guanyar noves terres de conreu.

L’any 1998 es va iniciar la seva recuperació (parcial) i, avui dia, l’estany de Sils trobem un mosaic que combina hàbitats d’inundació temporal (una llacuna amb canyissars, prats de dall i herbassars) amb ambients forestals (boscos de ribera com les alberedes, però també les omnipresents plantacions de pollancres).

El dissabte 26 de febrer visitem l’estany de Sils, un petit refugi per la fauna i flora aquàtica: ànecs, bernats pescaires, blauets, tortugues d’estany, lliris grocs, jonqueres i bogars…

Més informació
Distància: 3 km
Desnivell: totalment plana
Durada: 3 hores
Dificultat: nul·la
Preu: 10 € (5 € per menors de 12 anys).
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
Màxim 10 places. Cal inscripció prèvia!
Apta per nens a partir dels 10-12 anys.
Mascareta recomanada.
Hora de trobada: 9,30 h
Cal portar calçat còmode i aigua.

Punts d’interès
• Gran diversitat d’ocells.
• Diversitat de paisatges: llacuna, prats de dall, boscos de ribera, etc.

Foto cortesia de Maria Janoher.

Data

des. 02 2023
Caducat!

Hora

09:30 - 13:00

Cost

10.00 €
Categoria

Deixa un comentari