Puigdefrou: mar a la vista!

Divendres 17 de juliol fem vivac al Puigdefrou. Farem l’ascenció al segon cim més alt de La Cellera de Ter el divendres a la tarda, dormirem al cim, i al dissabte al matí farem la baixada per tornar a La Cellera.

A Catalunya hi ha moltíssims cims de més de 841 metres d’alçada però la majoria d’ells tenen al seu voltant més proper altres muntanyes que tapen la visibiltat més enllà. A la vessant oriental del Puigdefrou no hi ha “grans obstacles”, només la plana aluvial del Ter i tot un seguit de serres i turons de petita alçada. Aquesta cojuntura geogràfica permet observar des del seu cim, si les condicions meteorològiques són adients, una panoràmica espectacular que inclou les Illes Medes i el golf de Roses!!!

Al primer tram de la ruta ens anirem trobant antigues pedreres de petites dimensions. En algunes d’aquestes explotacions encara es poden observar parets verticals de granit o marbre. Amb el granit es feien doquins, nom cellerenc de les llambordes.

Quan arribem al coll de la Palomera, amb magnifiques vistes de la corba que forma el Pasteral just abans d’arribar a la seva presa, girarem a l’esquerra per agafar una pista forestal que transita per l’obaga i que ens durà a la mamella de Can Torre, al sector de Plantadís. Al noroest anirem veiem com s’alça imponent El Far.

La mamella de Can Torre, a 481m d’alçada i envoltada pels torrents de Gorners i Can Riera, és un modest penyal que emergeix majestuosament d’entre la catifa forestal. Una curta i molt sencilla grimpada permet accedir al seu cim i contemplar una meravellosa panoràmica de 360º amb la vall del Pasteral al norest i els cims del Puigdefrou i el Sant Gregori al sud i a l’oest respectivament. Un paratge màgic que irradia pau i solitud.

Una pista plena de revolts i vestida per castanyers i roures ens porta al cim del Puigdefrou. A pert de les maravelloses vistes del litoral empordanès, des del cim, si girem la vista al sudoest, podem observar les abruptes muntanyes de les Guilleries, amb el Montsey treien el nas al seu darrera. I cap al nord albirem el sector oriental dels Pirineus, presidit pel formidable Canigó. Paga la pena l’esforç!!!

La baixada del Puigdefrou la farem per una pista amb molts revolts i una mica més llarga que la ruta senyalitzada, però de pendent més suau. Els nostres genolls ens ho agrairan.

El darrer tram abans de arribar a Can Busquetics passa per un encisador i estret corriol que transita per un fantàstic alzinar esquitxat de rocs encatifats de molsa.

Més informació
Distància: 16-17 km
Desnivell acumulat: uns 900 m
Durada: 7 hores
Dificultat: mitjana (una part petita de la ruta transcorre per corriols pedregosos amb molta pendent, però no és perillós)
Preu: 10€ (5€ per menors de 12 anys). Tenim una PROMOCIÓ pel curs 2019-20!!! Si fas 3 activitats al llarg dels propers 12 mesos només pagaràs 2.
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
Hora de trobada: divendres a les 18h.
Hora d’arribada a La Cellera: dissabte cap a les 11-12h.
Molt important, cal portar frontal, sac, màrfega, el sopar de divendres i l’esmorçar de dissabte. I força aigua.
Cal portar calçat de muntanya, aigua i, si el dia és assolellat, gorra.
Cal portar el dinar ja que finalitzarem la ruta cap a les 16h.
És recomanable portar prismàtics per poder observar les panoràmiques des del Puigdefrou.
La mascareta és obligatòria.

Punts d’interès
• Impressionant panorámica des del cim del Puigdefrou: les Illes Medes i el golf de Roses, el Canigó i part dels Pirineus orientals, el Far, la plana del Ter i el Brugent, les Guilleries, el Montseny, etc.
• La mamella de Can Torre: penyal que emergeix majestuosament d’entre la catifa forestal i permet contemplar una meravellosa panoràmica de 360º.
• Les diverses pedreres, un interessant patrimoni que ens parla de la història recent de La Cellera de Ter.
• Coll de la Palomera: magnifiques vistes de la corba que forma el Pasteral just abans d’arribar a la seva presa.
• Des de la pista que recorre les pedreres, alguns punts amb formidables vistes de la vall que forma el Ter al seu pas per La Cellera.
• Observació de plantes típiques de boscos humits com el boix grèvol, els avellaners i els trèmols.
• Observació d’alguns ocells atractius pel seu plomatge, majestuositat, comportament, etc., com el gaig o el pica-soques blau.

Data

jul. 17 - 18 2020
Caducat!

Hora

18:00 - 11:30
Categoria

Deixa un comentari