Ribes del Ter: ruta familiar

 

Agradable sortida de descoberta per a tots els públics. Coneixerem la fauna i flora del bosc de ribera, gaudint de la seva frescor. Us mostrarem curiositats i usos tradicionals de les plantes i aprendrem a detectar als esquius animals.

Passejada per les ribes del Ter (un dels rius més importants de Catalunya) al seu pas per La Cellera de Ter. L’itinerari transita per un imponent bosc de ribera, protegit mediambientalment com a XN2000. La frondositat d’aquestes forestes evoca als exuberants rius tropicals dels documentals.

Al riu podem descobrir una destacada varietat d’arbres. Entre els abundants pollancres i àlbers també podem trobar diferents espècies de salzes, verns, freixes, oms, etc. Entre la vegetació herbàcia cal destacar la presència de bogues. També descobrirem alguns dels secrets i usos tradicionals d’aquestes plantes riberenques.

Amb una mica de sort, podríem observar la senyorial silueta del bernat pescaire, l’espectacular blau metàl·lic del blauet o les diferents espècies de picots.

Més informació
Distància: 5 km (anar i tornar)
Desnivell: cap
Durada: 3-4 hores
Dificultat: molt fàcil (ruta totalment planera)
Preu: 10€ (5€ per menors de 12 anys).
Per la inscripció: info@elmeandre.cat / 621.268.944

Observacions
L’activitat està limitada a un màxim de 20 persones.
Malgrat que el camí és pla cal portar calçat còmode.
És recomanable portar aigua i, si el dia és assolellat, gorra.

Punts d’interès
• Imponents boscos de ribera amb gran valor ambiental i paisatgístic.
• Observació d’alguns ocells atractius pel seu plomatge, majestuositat, comportament, etc., com el blauet o el bernat pescaire.
• Observació de plantes de ribera, interessants per les seves adaptacions a la dinàmica fluvial.

Data

jul. 16 2022
Caducat!

Hora

10:00 - 13:00

Cost

10.00 €

Deixa un comentari