Ribes del Ter: ruta familiar

Passejada per les ribes del Ter (un dels rius més importants de Catalunya) al seu pas per La Cellera de Ter.

Al llarg de la ruta anirem descobrint les plantes i animals que l’habiten, i amb els nens farem diferents activitats en les que ells i les seves mans seran els protagonistes. Una d’aqueastes activitats els hi permetrà emportar-se un record de la ruta.

L’itinerari és circular i transita per un imponent bosc de ribera. La frondositat d’aquestes forestes evoca als exuberants rius tropicals dels documentals. Però també transitarem per la plana al·luvial on la ma de l’home ha generat un mosaic de prats i bosquines d’alzines i roures. Aquesta diversitat paisatgística afavoreix el potencial botànic i ornitològica de la zona.

Al riu podem observar una destacada varietat d’arbres. Entre els abundants pollancres i àlbers també podem trobar diferents espècies de salzes, verns, freixes, oms, etc. Entre la vegetació herbàcia cal destacar la presència de bogues. També descobrirem alguns dels secrets d’aquestes plantes riberenques.

Respecte a l’avifauna podem observar la senyorial silueta del bernat pescaire, l’espectacular blau metàl·lic del blauet o les diferents espècies de picots. I als espais oberts la curiosa puput, amb una prominent cresta i un llarg bec corbat cap a baix.

Més informació
Distància: 2,5 km
Desnivell: cap
Durada: 2-3 hores
Dificultat: molt fàcil (ruta totalment planera)

Observacions
Adreçada a qualsevol tipus de públic, però especialment per adults i famílies que no tinguin experiència ni relació amb la botànica.
Malgrat que el camí és pla cal portar calçat còmode.
És recomanable portar aigua i, si el dia és assolellat, gorra.

Punts d’interès
• Observació de gran diversitat d’arbres, en especial caducifolis.
• Imponents boscos de ribera amb gran valor ambiental i paisatgístic.
• Diversitat de plantes i ocells.
• Encisador mosaics amb prats i bosquines d’alzines i roures de gran bellesa i plasticitat.

Data

gen. 26 2020
Caducat!

Hora

10:00 - 13:00

Deixa un comentari