La importància del disseny regeneratiu en l’agricultura i l’agroforesteria

Atenció! ajornada al 28 de juny!

L’anàlisi dels elements biòtics i abiòtics d’una finca és clau per a un bon disseny i una optimització dels recursos. Per exemple, un bon disseny del paisatge hídric, permetrà la maximització de l’aprofitament de l’aigua de pluja, i per tant un gran estalvi i més resiliència als nous paradigmes climatològics que estan per venir. Tanmateix, per regenerar un espai degradat o en transició, ja no ens serveix la gestió convencional, cal un abordatge de disseny integral holístic, amb una fase important d’observació i anàlisi.

Per això, presentarem el marc de disseny regeneratiu, aplicat al procés de disseny en permacultura regenerativa. Tot el temps que es pot “perdre” en aquesta fase suposarà una “inversió” que minimitzarà la gestió en el futur. Més concretament en espais petits, co el que visitarem, un disseny inspirat en la natura (NBS: espais molt biodiversos, conreu en 3D, etc), pot maximitzar la producció i disminuir notablement els inputs i l’energia.

Més informació
Jornada tècnica i sortida de camp
Data 28 de juny, a les 17:00h
Lloc: Aula de Natura El Meandre (can Busquetics)
Preu: Gratuïta*
Més info: info@elmeandre.cat / 621.268.944
*Però les places són limitades i cal inscripció prèvia (enllaç)

Amb el company Miquel Guiteras Llimós (facilitador en permacultura i disseny regeneratiu), i gràcies a la Xarxa per la Conservació de la Natura i el supor del Rural.cat (Generalitat de Catalunya). 

 • 00

  dies

 • 00

  hores

 • 00

  minuts

 • 00

  segons

Data

juny 28 2024

Hora

17:00 - 19:00
Categoria

Deixa un comentari