Com fer una piràmide de troncs al teu jardí

Ajudar als insectes xilòfags i crear un microecosistema és molt fàcil!

Aquests dies continuem donant forma a l’espai natural al servei de l’educació ambiental que serà l’Aula de Natura El Meandre, a la finca de Can Busquetics.

Com ja sabeu, a la parcel·la hem instal·lat molts refugis per a la fauna, com piles de branques i fullaraca, ideals per a fongs, molses, insectes, i vertebrats com amfibis, rèptils, eriçons, i els seus depredadors.

De fet, la retirada sistemàtica de fusta morta dels boscos suposa una pèrdua important de biodiversitat… penseu que hi ha espècies de fongs que només viuen a una espècie d’arbre, però quan s’està descomponent… també en depenen molts invertebrats, i aus com els picots.

Podem revertir o compensar aquesta mala praxi amb piles de fusta o les conegudes “piràmides de troncs”. És tan fàcil com fer un petit forat i ficar torres de fusta perquè es vagi podrint. La mida dependrà dels materials i l’espai de què disposeu, i millor si és un lloc humit i amb una mica d’ombra.

Un dels xilòfags més cridaners que podeu trobar-hi és l’escarabat més gran d’Europa: l’impressionant escanyapolls (Lucanus cervus).

Si teniu interès a muntar infraestructures per la fauna o teniu alguna pregunta, no dubteu en contactar-nos!

Agraïm l’ajuda de Siloe, Aleia, Olivia i Ariel.