Valoració de les primeres sortides d’entorn: educació ambiental km 0

A El Meandre hem fet un programa de sortides al costat de l’escola per adaptar-nos a la situació generada per la Covid19. Transformant el concepte “clàssic” de “sortida d’entorn”, les hem dotat de contingut curricular perquè siguin més útils per les escoles. Hem tingut la sort de començar al nostre poble, la Cellera de Ter, i ha sigut una experiència molt interessant.

Divendres 13 de novembre hem fet la darrera sortida d’entorn del primer trimestre amb l’Escola Juncadella.

Fem una valoració molt positiva d’aquestes 10 sortides amb primària i infantil. Els 167 alumnes que han participat en aquestes sortides han pogut experimentar el fet de portar l’escola a la natura, i observar el seu entorn natural més proper amb una mirada diferent, de petits naturalistes i exploradors.

El centre d’interès de l’escola enguany és “Ens cuidem”, així que hem dedicat aquest primer cicle de sortides d’entorn al senderisme, una de les maneres més saludables de cuidar-se. Abans i després de cada sortida fèiem estiraments com a hàbit recomanable per evitar lesions. I també hem aprofitat la tardor per treballar alguns continguts específics de cada cicle, com el de les plantes caducifòlies (recollint mostres al bosc de ribera per fer un herbari), els fruits silvestres comestibles, etc.

Amb els més grans ens van enfilar al Dolmen de Colldegria, un dels miradors naturals més espectaculars del municipi. També ens hem apropat a les Ribes del Ter, on molts alumnes han descobert que tenen platja a La Cellera!!! I amb els més petits les cireres d’arboç, aglans, magranes, bolets, etc. han sigut els protagonistes. I en les estones de joc lliure, com no podia ser d’una altra manera, construcció de cabanyes amb branques. Tampoc han faltat les criatures alades, que tant ens fascinen: bernat pescaire (fent honor al seu nom el van veure pescant al riu!!!), corbmarí, gaig, etc. Fins i tot, amb els de P3 van trobar un vidriol a prop de Can Vinyes (una sargantana sense pots que la majoria confonem amb una serp). Malauradament, amb els de P4 van trobar una musaranya atropellada a la pista que passa per davant de l’oratori de Sant Benet de Palerm. Al segon trimestre hi tornarem amb un segon cicle de sortides d’entorn en format de tallers al bosc. Natura km0 al servei de l’educació.

Agraïm a l’escola la confiança dipositada i les fotografies.

3 respostes a «Valoració de les primeres sortides d’entorn: educació ambiental km 0»

  1. Que bé!!!! Moltes felicitats per totes les sortides que, tot i el moment complicat, heu pogut fer!!!!!! Visca can Busquetics!!!!!!
    Per cert, 😉entre nosaltres i tan sols per ajudar, el JOC lliure és molt important ( busqueu al text,😙)

Els comentaris estan tancats.