Valoració dels primers tallers ambientals en format “sortida d’entorn”

Aquest segon trimestre hem treballat diversos temes amb tallers molt participatius, on els escolars del CEIP Juncadella han pogut orientar-se a la muntanya, buscar animalons, fer una poció de bosc, i fins i tot, mullar-se una mica al riu!

El dijous 25 de març vam fer la darrera sortida d’entorn del segon trimestre amb l’Escola Juncadella (veure valoració del primer trimestre).

La nostra valoració d’aquestes 10 sortides amb primària i infantil, com el primer trimestre, és molt positiva. Els 173 alumnes que han participat en aquestes sortides han redescobert l’entorn natural del seu municipi amb una mirada diferent.

A diferència del primer trimestre, en el que vam dedicar les sortides d’entorn al senderisme, aquesta vegada a les sortides hem treballat diferents temàtiques a través de tallers. El format triat són “sortides d’entorn”, és a dir, sortides que es poden fer a espais naturals al voltant de l’escola (mantenint les bombolles al ser només una classe).

Amb cicle inicial vam fer un perfum forestal (amb flors i fulles) per potenciar la descoberta a través dels sentits. I amb els més petits vam explorar sota terra cercant bitxos que no veuen sovint: cucs, centpeus, escarabats, aranyes, etc. La fauna també va ser protagonista amb els de cicle mitjà; equipats amb botes, escarpins, salabrets i lupes ens van ficar al riu per conèixer els animalons aquàtics que passen tan desapercebuts com les larves de molts insectes, escorpins d’aigua (inofensius!!!), caragols, “gambetes”, etc. Els més grans van aprendre a orientar-se amb la brúixola, el sol i la molsa dels arbres, i a interpretar les marques de pintura del senderisme (com les de la franja blava que ens porten al Puigdefrou o les blanques i verdes del sender local de la Ruta de les Pedreres).

Al maig-juny hi tornarem amb un tercer cicle de sortides d’entorn per introduir-nos al món de la ciència ciutadana. Entre d’altres, farem segurament un estudi de les poblacions urbanes d’oreneta cuablanca.

Agraïm a l’escola la confiança dipositada i les fotografies.

3 respostes a «Valoració dels primers tallers ambientals en format “sortida d’entorn”»

  1. Fantàstica tota la feina que heu pogut fer!!! Quina sort per aquests infants haver pogut gaudir tant de la naturalesa!!

Els comentaris estan tancats.